Welkom in het Oosten

Zen Shiatsu / Moxa Therapie / Jinsei Yoga / Individuele Begeleiding

Volwassenen Yoga

Yogales op maandagavond (Jinsei Yoga):
19.00 uur - 20.15 uur (75 min.) € 12,00 p.p. (vol)
20.30 uur - 22.00 uur (90 min.) € 14,00 p.p. (vol)

Yogales op dinsdagavond (Jinsei Yoga):
19:00 uur - 20:15 uur (75 min.) € 12,00 p.p. (2 plekken vrij)
20.30 uur - 22.00 uur (90 min.) € 14,00 p.p. (1 plek vrij)

Yogales op vrijdagochtend (Kaiut Yoga):
9.00 uur - 10.15 uur (75 min.) € 12,00 p.p. (vol)
10.30 uur - 11.45 uur (75 min.) € 12,00 p.p. (nog meerdere plekken)

Voor meer informatie over Kaiut Yoga zie hieronder en op mijn facebook pagina.

Opgeven voor de les graag via hannahmutsaerts@gmail.com of tel. 06-43154080.
Laat je naam en telefoonnummer achter. Dank je wel.
Mocht je interesse hebben, maar de groep zit vol, stuur me toch even een mailtje! Dan kijk ik wat mogelijk is.

Overige informatie

Meenemen: loszittende kleding, sokken, trui of vest voor de diepe ontspanning, grote handdoek.
Yogamatten, dekens en kussens aanwezig in de zaal.
Om je zo goed mogelijk te begeleiden in de les, vraag ik je voorafgaand aan de proefles bijzonderheden door te geven. Ook ontvang je in de eerste les een intakeformulier, deze graag weer de week erna ingevuld inleveren.

Locatie: Mozartlaan 3 (via rechter blauwe garagedeur, gelegen links van het huis)

Betaling: proefles: 10 euro, deze kun je via telefoon of e-mail aanvragen.
De betaling van de lessen gebeurt per periode / blok. Dit zijn meestal 7-10 lessen achter elkaar, tussen de schoolvakanties in (bijvoorbeeld tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie). Tijdens de schoolvakanties wordt geen les gegeven en worden de lessen niet berekend. Kun je een keer niet komen, dan kun je de les inhalen op een andere dag. Overleg dit altijd even van tevoren.
Lesgeld van lessen die tijdens een blok niet zijn gevolgd, worden niet geretourneerd.
Betaling via Triodosbank rekeningnummer NL42 TRIO 0254 7844 29 tnv H.F.H. Mutsaerts.

Geen les in 2019:
-dinsdag 1 en vrijdag 4 januari wegens Kerstvakantie
-vrijdag 1 maart tot en met zondag 10 maart wegens voorjaarsvakantie
-vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei wegens april-meivakantie
-maandag 10 juni Tweede Pinksterdag
-dinsdag 4 juni tot en met dinsdag 11 juni wegens bijscholing (kan nog veranderen)
-maandag 8 juli tot en met zondag 18 augustus wegens zomervakantie
-maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober wegens herfstvakantie
-woensdag 30 oktober tot en met woensdag 6 november wegens bijscholing (kan nog veranderen)
-maandag 23 december tot en met zondag 5 januari 2020

Heb je behoefte aan individuele lessen of yoga op een andere locatie? Er is veel mogelijk, voel je vrij om te vragen.

Kaiut Yoga - Jinsei Yoga

Sinds 12 jaar geef ik yogales en sinds 20 jaar doe ik aan yoga. Ik heb meerdere yoga vormen gevolgd. Alle lessen die ik kreeg waren vooral gericht op de houdingen / asana’s. Die steeds beter krijgen, of steeds leniger worden. Als ik geluk had was er ook aandacht voor de adem of voor de ruimte die er ontstond. Maar meestal bleef het beperkt tot de fysieke laag. Maar wat brengt dat, als je lichaam niet jouw essentie is?

Nadat ik in 2017 en 2018 de retraites van Bentinho Massaro heb gevolgd, ben ik in mijn eigen lessen belangrijke componenten gaan toevoegen: voorbij je persoonlijkheid gaan en overgave aan het Grote Geheel. Klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het helemaal niet. Alles wat de hele tijd verandert kun jij niet zijn, want jij bent jij, of je nu 10, 20, 50 of 70 jaar oud bent, jouw kern blijft jouw kern. Jij weet diep van binnen dat jij nog steeds dezelfde bent als 10 jaar geleden. Je gaan verbinden met jouw essentie, met dat wat hetzelfde blijft, is een verademing. Je hoeft je nog maar op één aspect te focussen en de rest kan je allemaal laten. Wat een rust!

Het is zo bevrijdend als je hier werkelijk in durft te duiken! Door bij Hannahte volgen kan je zeer eenvoudig en doeltreffend ervaren dat je niet je lichaam bent, niet je pijn, niet je verhaal, niet je ego, niet je ellende, niet je fantastische ervaringen, niet je buien, niet je euforie. Je gaat in verbinding komen met dat wat je werkelijk bent!

Mijn lijf is sterk en flexibel, maar toch had ik na de eerste keer Kaiut Yoga in 2017 het gevoel dat ik met moeite kon opstaan. Wat was hier gebeurd?, dacht ik. Waar kwam de spanning vandaan die ik tijdens deze les heb losgelaten? Ik maakte contact met lagen in mijn systeem waar ik met andere yogavormen niet bij kon komen. Kon door blokkades heen gaan waarvan ik ze niet eens wist dat ik ze had!
Het vergt (wat) moed om aan deze yogavorm mee te doen, maar het is het waard! Je vergroot duidelijk je bewustzijn, maakt op een veel dieper contact met je lichaam en je essentie. Je lichaam gaat duidelijk spanning loslaten die (misschien al lange tijd) vast gezeten heeft. Dit kan heel wat in je losmaken, maar is heel bevrijdend. Doordat heel veel houdingen zittend en liggend worden uitgevoerd, is deze yogavorm uitermate geschikt voor mensen met een fysieke beperking! Dus laat je door niets meer tegenhouden om yoga te volgen!

Door de zachtheid van DRU Yoga, de wijsheid van Kundalini en het diepe werk van Kaiut te combineren, ontstaat Jinsei yoga.
Je mag bij deze yogavorm de idee loslaten dat je hard moet werken voordat je effect, verdieping, bevrijding, of jezelf ervaart. Het gaat juist om het toelaten van zachtheid, openheid, vertrouwen. Iets wat heel veel mensen heel erg nodig hebben in deze wereld waarin ze denken dat ze van alles moeten, willen, presteren om perfect te zijn. Je bent al perfect! Helemaal perfect.
En dat mag je gaan ervaren met Jinsei Yoga.

Voor beide yogavormen geldt dat je het een paar keer gedaan moet hebben voordat je het effect gaat voelen, wees welkom om het uit te proberen!

Een voorbeeld van een Kaiut yoga asana vind je hier: https://www.facebook.com/events/234102290591341/?ti=cl

Kom je ook naar les? Schrijf je in!

Ik kijk uit naar je komst.